středa 5. října 2011

Polyfunkční galerie

Problém:

Praha 2 usiluje o rozvoj umění v rámci občanského projektu "Dvojka sobě". Jako pření lokalitu si pro své výstavy, prezentace a projekce volí Rašínovo nábřeží, které disponuje pouze malou galerií (A)Void a nově vybudovaným kulturním zázemím na vyřazeném kolesovém parníku Vyšehrad ze 30. let. Další umělecké instalace jsou připevněny na různých částech nábřeží.

Řešení:

Vytvořit prostor, který bude schopný plnit očekávané funkce jak výstavní, tak i případně koncertní či projekční. Prostor, kde se bude moci o umění přednášet a díky kterému se na nábřeží docílí kulturního rozmachu a lidé sem budou cíleně za uměním mířit a ne pouze kolem něj procházet, tak, jak tomu je dosud.

Samotný objekt by neměl být nějak složitý. Vnitřní uspořádání by mělo být přehledné a otevřené. Na obalovou konstrukci by se použil lomnicový plášť z tenkých deskových trojúhelníkových prvků. Tyto typy plášťů podporují akustickou stránku prostoru. Jsou tedy určeny převážně pro koncertní a přednáškové prostory. Zároveň je jejich vzhled architektonicky atraktivní.

Velká část projektu by byla financována z grantů, které každoročně Praha 2 rozdává na kulturní akce. Další finance k provozu by byly získávány ze vstupného, které by se do uzavřeného prostoru vybíralo.



hmotové rozdělení prostoru

alternativní návrh interiéru

1 komentář:

  1. dobry den simone, navrhnete stavebni program pro plovouci namesti, na ctvrtek prosim dispzice a konstrukci v 1:100, dekuji ph

    OdpovědětVymazat